State transitions made easy with SvelteJS

Coltbaan 4C, 3439NG, Nieuwegein

Op woensdag 18 maart organiseren wij om 18.30 uur op ons kantoor in Nieuwegein een workshop voor state transitions in SvelteJS.

CSS transities bestaan nu al een tijdje en we lijken het idee, dat transities en animaties goedkope effecten zijn om onze site er aantrekkelijk uit te laten zien, voorbij te streven. We proberen na te denken over hoe we beweging kunnen toepassen om onze gebruikers te helpen de software te begrijpen die ze gebruiken. We hebben goede ideeën, toch hebben we in de praktijk vaak moeite met het gebruiken van transities voor iets anders dan esthetische doeleinden. Of het nou komt omdat er niemand is om de ontwerpen te maken, of vanwege het gebrek aan tijd voor implementatie, of misschien is de grootste uitdaging wel het overtuigen van stakeholders over de waarde ervan.

Moderne frameworks bieden vaak mooie API's om implementaties te schrijven deze zijn handig maar hebben vaak ook gebreken, zodra transities complexer worden zijn de beschikbare API's vaak te log. Dit is waar SvelteJS ons leven makkelijker gaat maken. Terwijl ik bezig was met het ontwikkelen van een proof of concept met SvelteJS kwam ik de transition API van SvelteJS tegen, wat mij de ogen deed openen.

SvelteJS biedt een flexibele, configureerbare en herbruikbare API voor de toepassing van transities, animaties en tweens. Je hebt geen externe libraries meer nodig voor het maken van complexe animaties, hoewel het nog steeds mogelijk is heb ik nog geen externe library nodig gehad om mijn doelen te kunnen behalen.

Tijdens deze workshop worden de volgende vragen beantwoord:

  • Wat zijn staat transities?

  • Waarom zouden we transities moeten gebruiken?

  • Wanneer en waar moeten we transities gebruiken?

  • Hoe werken transities?

  • Hoe ziet de implementatie van een transitie in SvelteJS er uit?

Tot slot zul je zelf een implementatie maken van een transitie. De workshop bestaat uit opdrachten op drie niveau's, zodat iedereen mee kan komen zonder een expert te zijn op het gebied van frontend of SvelteJS.

Wil je de diepte in duiken op het gebied van transities? Wil je leren hoe je complexe transities en animaties implementeert? Dan is dit de workshop voor jou!

meerdivotion

Cases

Blogs

Event