Near-Vanilla Web Components

Coltbaan 4C, 3439NG, Nieuwegein

Op woensdag 27 november organiseren wij om 18.00 uur op ons kantoor in Nieuwegein een in-depth sessie over Near-Vanilla Web Components.

De huidige front-end wereld is sterk gefocust rondom frameworks. Hoewel ieder modern framework gebouwd is rondom components, is een component van framework A in principe niet herbruikbaar in framework B.

Door de focus op de bekende frameworks zoals React, Angular en Vue zouden we bijna vergeten dat het ook nog anders kan. Namelijk framework agnostisch o.b.v. near-vanilla web components, zonder de overhead en bundle size van frameworks. Tijdens deze in-depth sessie willen we near-vanilla web components neerzetten als serieus alternatief door in te gaan op achterliggende (toekomstige) web standaarden zoals:

Custom Elements v1, Shadow DOM v1 en Templates Template instantiation en CSS shadow parts ES6 modules, dynamic imports en import maps Veel van deze standaarden zijn te low-level, maar je kan ontwikkelen op een near-vanilla manier met gebruik van bijv. LitElement en web component compiler oplossingen zoals StencilJS of Svelte, zonder de extra overhead van een framework.

Ook zal tijdens de sessie worden ingegaan op de praktische problemen bij het gebruik van web components binnen een framework zoals React. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. De sessie zal rond 21.00 uur eindigen.

meerdivotion

Cases

Blogs

Event