Hackathon 2019

Neude, Utrecht

Vrijdag en zaterdag 5-6 juli was het weer tijd voor de jaarlijkse hackathon. Dit jaar waren collega’s Gerald en Peter zo enthousiast geweest om het event te organiseren.

We verbleven in een Stayokay hotel in de groene omgeving nabij Bunnik (Utrecht). Op vrijdagochtend verzamelden we hier met een 20-tal collega’s. Er waren ook een aantal nieuwe collega’s bij: Justus van JDriven, Leonie van Divotion en Johan van JCore wilden wel eens mee doen aan deze competitie. De dag begon met een korte briefing door Gerald en Peter die uitlegde wat het programma inhield en wat we moesten gaan doen – dit was nogal een verrassing!

“MBot Mission to Mars!” luidde de titel van de briefing. De bedoeling was dat we een MBot door een doolhof parcours moesten laten kunnen rijden. Des te autonomer de MBot door het parcours kon navigeren des te beter en des te meer punten je met je team kon verdienen. Uitdagingen waren er zeker: er was geen licht op het parcours en het doolhof parcours kon tijdens de opdracht ook nog veranderen. De collega’s werden verdeeld over vier teams en iedereen ging enthousiast aan de slag. Na een paar uur werden de eerste punten al uitgedeeld aan team B, bestaande uit Jasper, Pepijn, Erik en ondergetekende. Dit fantastische en bescheiden team had uiteindelijk ook de snelste parcourstijd van 1 minuut en 16 seconden, maar moest helaas de eerste plek delen met team D (Mathijs, Jeroen, Ties, Sander, Johan) die exact hetzelfde aantal punten hadden gehaald. Dat leverde een heel klein beetje schaduw over de overwinning maar uiteindelijk gunden we het elkaar van harte.

Tijdens het hele event was er ook genoeg tijd voor andere gezelligheid. Zo hebben we genoten van een goede BBQ die uitliep op een ouderwets gezellig avondje met kaarten en een drankje, een goed ontbijt en een paar sportieve maar altijd serieuze wedstrijdjes voetbal! Ik heb me weer goed vermaakt op deze jaarlijkse hackathon.

meerdivotion

Cases

Blogs

Event