Philips Lighting

Platform voor slimme verlichting

  • Angular
  • Firebase
  • Docker
  • Grails
  • Vert.x
  • AWS
Philips Lighting

Martijn is front-end developer bij Divotion. Bij Philips heeft hij gewerkt aan een platform voor slimme verlichting.

Een universeel systeem waarmee je alle lampen in jouw winkel, kantoor of bedrijfspand kunt beheren en inzicht krijgt in het energieverbruik. De toekomst ligt binnen handbereik als het aan Philips Lighting ligt.

Philips blijft dicht bij zijn roots door volop te innoveren op het gebied van slimme verlichting. Met het Hue-systeem is het nu al mogelijk voor consumenten en bedrijven om vanaf één app de verlichting te beheren, in te stellen en inzicht te krijgen in het energieverbruik. Maar tot op heden was dat alleen mogelijk met speciale Hue-lampen en dat moest slimmer en efficiënter kunnen.

Zodoende werd er een nieuw project opgestart. Er moest een universele oplossing komen waarmee verschillende typen lampen op één systeem aangesloten kunnen worden zodat de lampen informatie kunnen uitwisselen, vanaf één plek beheerd kunnen worden en ook de relevante data verzameld kan worden.

Martijn van der Wijst was al voor een ander project werkzaam bij Philips Research en zijn front-end kennis en ervaring waren meer dan welkom voor dit nieuwe project. Er stond al een prototype, dus nu was het zaak om met een klein, nieuw team toe te werken naar een eerste versie van het nieuwe platform.

Binnen het kleine team nam Martijn de verantwoordelijk voor de frontend op zich en kon meteen aan de slag met het neerzetten van een goede basis. Zo werd er bijvoorbeeld gekozen voor Angular om alle teams op dezelfde manier te laten samenwerken. AWS werd gekozen als cloud platform waardoor applicaties door middel van continuous deployment elke code change automatisch wordt vernieuwd.

Toen het project in omvang toenam, werden er op natuurlijke wijze steeds meer scrum teams bij betrokken waarover Martijn op frontend gebied de leiding op zich nam. Nadat de eerste versie van het platform stond, kon Martijn zich gaan richten op het vervolgproject: het daadwerkelijk vervangen van oude lampen in bedrijfs- en kantoorpanden met slimme lampen.

Het streven is dat bedrijven, winkeleigenaars en ook eigenaars van evenementenhallen of scholen met dit systeem energie en uiteindelijk geld kunnen gaan besparen door veel efficiënter om te gaan met het licht dan voorheen mogelijk was. Relevante partijen krijgen bovendien toegang tot een schat aan informatie die tot voor kort niet of niet makkelijk was in te zien. Er is nog veel werk te verzetten om deze groene droom te realiseren, maar aan Divotion zal de ontwikkeling van een efficiëntere toekomst niet liggen.

Neem contact op

meerdivotion

Cases

Blogs

Event