Divotee Patrick

  • React
  • Typescript
  • UX design
  • Usability

Wat maakt het zo leuk om bij Divotion te werken? En waarom kiezen mensen voor een carrière bij ons? Dat bespreken we in deze rubriek, waarin we collega’s aan het woord laten over hun ervaringen met Divotion. Deze keer aan de beurt: Patrick.

‘Divotee vanaf het eerste uur, hoe is dat gegaan?’

“Voor ik in 2019 de overstap maakte naar Divotion werkte ik al een aantal jaar bij JDriven, onze zusterorganisatie. Met een aantal collega’s zijn we toen gestart als gloednieuwe club met een echte front-end-specialisatie. Dat was voor mij niet nieuw, daar was ik zekere zin al twintig jaar mee bezig. Front-end als specialisme heb ik bij JDriven al kunnen ontwikkelen en dat zet ik nu bij Divotion volledig in.”

‘Onlangs heb je een UX-opleiding afgerond. Hoe zet je dat nu in bij je werk als front-end developer?’

“Eigenlijk ben ik nooit een typische programmeur geweest. Ik was altijd al bezig met de creatieve kant van de techniek. Bij mijn vorige werkgever mocht ik sleutelen aan een mooie user interface en ben ik terloops steeds meer met UX gaan werken. Ook bij mijn huidige opdracht kwam ik er veel mee in aanraking. Ik voelde dat ik hierin heel veel van mezelf kwijt kan en ben er een opleiding in gaan volgen. Als UX’er ben je namelijk veel meer met de mens bezig in plaats van de technologie. Het is belangrijk dat ik de context en een goede analyse van het menselijk gedrag verwerk en dat moet ik als goede UX-er ook voortdurend blijven testen en verifiëren. Onze applicaties moeten netjes en gebruiksvriendelijk vormgegeven zijn. Als front-ender ga je er meer vanuit dat andere projectgroepen daar al rekening mee hebben gehouden. Het uiteindelijke resultaat is voor mij waar het om draait met UX: blije gebruikers èn front-end collega’s.”

‘Ben je een betere front-ender geworden door de UX-opleiding?’

“In zekere zin wel. Als front-ender ben je vooral bezig technieken te implementeren. Daarbij doe je aannames op het gebied van design en user experience. Met de UX-pet erbij lukt het me sneller te bepalen welke aannames geverifieerd moeten worden. Ik denk meer vanuit de gebruiker en heb een beter gevoel bij wat de beste oplossing is. Daarbij pas ik de best practices vanuit de UX toe op het front-end, en andersom. Daarmee kom ik sneller tot de realisatie van een logische front-end.”

Ook een passie voor front-end en UX?

Ben jij ook een front-end expert en op zoek naar een gezellige club mensen die samen mooie dingen maakt voor grote klanten? Bekijk dan eens: onze vacature

Neem contact op

meerdivotion

Cases

Blogs

Event