JDriven Partneruitje 2019

Oostzaan

Het weekend van vrijdag 12 en zaterdag 13 april stonden in het teken van het jaarlijkse uitje met partners.

Ook dit jaar was het programma tot op het laatste moment het best bewaarde geheim van JDriven. Wat men wel wist was dat we ons vrijdagmiddag gingen verzamelen bij het Van der Valk Hotel Oostzaan.

Vanuit hier vertrokken we vervolgens met een touringbus met meer dan 50 nieuwsgierige mensen naar de grote kookstudio van Peter Pan in het noordelijke havengebied van Amsterdam. Onder het genot van een welkomstdrankje met bubbels werd het programma van de festival kookworkshop toegelicht.

Zo was er een bierproeverij waarbij alle aspecten van het brouwproces uitlegd werden door Jelle van de firma Van Bieren en mochten we alle soorten bier heerlijk proeven.

Ook werd er door de Haarlemse worstmakers Olijck uitleg gegeven over het proces van worst maken en mochten we hiermee aan de slag gaan om zo onze eigen delicate worstvariant te creëren.Na de uitleg konden we aan de slag met de diverse gerechten. Het thema voor de kookworkshop was festival wat betekent dat een diversiteit aan hapjes en en lekkernijen gemaakt ging worden. Van couscous tot kokosmakronen en van ovenfriet van zoete aardappel tot brownies, het werd allemaal met liefde klaargemaakt.

De avond vorderde snel en ondertussen hebben we allemaal heerlijk gegeten en gedronken. De avond werd afgesloten met een tasje waarin streek producten zaten zodat een ieder nog eens extra van deze ervaring kon nagenieten. Hierna werden we weer veilig door de bus bij ons hotel afgezet waar we velen nog even goed hebben bijgepraat in de bar.

De volgende dag zaten de meeste van ons met slaperige ogen aan de ontbijttafel. Het programma van de zaterdag was er een met raakvlakken met ons vakgebied. Er stond een architectuurtour door het Oostelijk Havengebied van Amsterdam op de stadsfiets op het programma. We werden in 3 groepen door de mooiste plekjes van Amsterdam Noord geleid langs het Java- en KNSM-eiland. Werkelijk de moeite waard!

Na deze prachtige fietstour hebben we het weekend afgesloten met een heerlijke lunch.

Deze editie was weer geslaagd!

Nieke

meerdivotion

Cases

Blogs

Event